Prezračevalni komplet (areator)

26,99 €
Na zalogi
Na voljo samo še 1
Koda izdelka
mp-op-pk
Prezračevalni komplet

Zrak povzroča neželene učinke praktično v vseh fazah proizvodnje piva. Edini trenutek, ko se lahko zelo kontrolirano in kratek čas dodaja sterilni zrak (brez mikroorganizamov), je pred začetkom fermentacije. Kvas ima namreč dva različna metabolizma. Dokler je na voljo kisik v pivini, se kvas z oksidativnim metabolizmom (potrošnja kisika v pivini) razmnožuje in na ta način nastaja zadostna količina biomase za drugo fazo, ko ni več kisika v pivini. Takrat kvas preide na fermentacijski metabolizem, v katerem uporabi sladkorje in jih pretvarja v etanol, CO2 in ostalo.

S kompletom za prezračevanje priskrbimo pivini dovolj kisika za potrebno količino biomase, potrebne za kasnejšo fermentacijo.

Komplet za prezračevanje sladovine sestavljajo:

  • črpalka za prezračevanje, 2 l/min, 2,5 W,
  • "kamen za prezračevanje" iz nerjavečega jekla,
  • filter 0,2 μm,
  • 1 m cevi.

Pred uporabo je priporočeno sterilizirati "kamen za prezračevanje" v vreli vodi.

Opozorilo: ne dotikajte se "kamna za prezračevanje" z golimi rokami. Maščobe na koži lahko zamašijo majhne pore, za to raje uporabite rokavice ali čisto tkanino.
Steklenica na sliki ni vključena v komplet.

Navodila za uporabo: Navodila za uporabo

Kratek povzetek:

  • dezinficirajte »kamen« in cevi pred uporabo,
  • v času prezračevanja mora biti «kamen« na dnu tekočine,
  • prezračujte pred ali takoj po dodajanju kvasa,
  • nikoli ne prezračujte vročo pivino, vedno na temperaturi za dodajanje kvasa (20-25°C),
  • čas prezračevanja po lastnih izkušnjah, za začetek predlagamo okoli 30 minut,
  • nikoli ne vlažite sterilni filter.
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Prezračevalni komplet (areator)
© 2002-2019 Sfera d.o.o.