Slad CHÂTEAU Distilling (Castle Malting) , 25kg - rok 1.11.2023
Slad CHÂTEAU Distilling (Castle Malting) , 25kg
Lastnosti
Za proizvodnjo slada Château Distilling je izbran dvovrstni jari ječmen. Ječmen je namakan na 44 - 46 % vlage, kar je nekoliko več, kot je običajno potrebno za pilzenski slad lager. Temperature kalitve se nadzorujejo med 12 °C - 16 °C za obdobje petih dni. Cikli peči se začnejo pri 50°–60°C in se dvignejo na 70°–75°C.
Značilnosti
To je vrhunski destilacijski slad, proizveden posebej za destilacijsko industrijo. Uporablja se za proizvodnjo kakovostnega žitnega viskija. Château Destilling slad spodbuja visoko fermentabilnost, ustrezen encimski potencial in raven topnega dušika (beljakovine). Slad Château Distilling je nežno žgan v peči, da ohrani encime in poveča možnost fermentacije.
Uporaba
Vse vrste viskija, pravi škotski viski. Do 100% mešanice.
- Obarvanost EBC: 2,5-4 EBC
- Značilnosti: slad za škotski whisky.
- Sladarna: Castle Malting, Belgija
Pakirano: 25kg.
Sladarna | Castle Malting |
---|---|
Vrsta | posebni |
gramatura | 25kg |
EBC slada | 3-4,5 |