OBVESTILO

Zaradi počitnic imamo od srede, 21.2.2024, do vključno petka 23.2.2024 zaprto. V tem času lahko naročila normalno oddajate - dobave in osebni prevzemi pa bodo možni šele od ponedeljka, 26.2.2024 dalje.

Hvala za razumevanje, ekipa Mojepivo.

Air Still Companion Pack

74,99 €
Na zalogi
SKU
mp-ss-cp

Air Still Companion Pack

Air Still Companion Pack

Air Still Companion Pack Vsa oprema, ki jo potrebujete za pripravo žganja z Air Still Pro ali Air Still.

Vključno s fermentorjem za drozgo, Kondicioner za destilacijo in keramičnimi ojačevalci vrenja za uporabo pri destilaciji ter oglenim filtrom in zbiralnim sistemom za čiščenje vašega destilata

 

Ključne funkcije:

 • Enostaven za uporabo
 • Majhna serija
 • Primerno za uporabo z Air Still ali Air Still Pro

 

Specifikacija:

 • Fermentor primeren za 8 L pralno fermentacijo
 • Vrsta filtra: vgrajeni filter
 • Kapaciteta: 1 L 40 % alkohola (1 ameriška qt)

 

Vključeno v škatli

 • 12 L (3,2 US Gal) namizni fermentor s pipo
 • Air Still Carbon Filter in sistem zbiranja
 • Keramični pospeševalci vrenja
 • Kondicioner za destilacijo
 • Mešalna žlica

 

NAVODILA

Air Still Companion Pack vsebuje vso opremo, ki jo potrebujete za uporabo z Air Still. Sledite spodnjim navodilom in kar najbolje izkoristite svoj Air Still.

AIR STILL COMPANION PACK OPREMA Air Still Companion Pack vključuje:

 •  Privlačen 10 L (2,5 US Gal) namizni fermentor s sistemom pokrova za pipo in karbonsko kartušo za nevtralizacijo vonjav.
 • Diplomirani zbiralec za zbiranje iz zraka.
 • Sistem filtrov z ogljikovimi kartušami z držalom za ogljikove kartuše in posodo za filter.
 • Keramični pospeševalci vrenja in kondenzatorji za destilacijo.

 

 

POTROŠNI MATERIJAL ZA VAŠO DROZGO

Kupiti boste morali komplet za fermentacijo Air Still in ogljikove kartuše Air Still. To je potrošni material, ki ga boste potrebovali za proizvodnjo 8L (2,1 US Gal) končne drozge, pripravljenega za destilacijo v vašem Air Stillu. Komplet za fermentacijo vključuje:

 • Vrečka kvasa
 • Hranilna vrečka
 • Turbo Carbon (mokra mešanica)
 • Turbo Clear (dvodelna obdelava)
 • Komplet karbonskih kartuš vključuje: 10 x Air Still Carbon Kartuše

 

1. KORAK - IZDELAVA DROZGE

Navodila za pripravo 8L drozge za destilacijo:

1. Prepričajte se, da je pipa varno pritrjena na vedro. Napolnite s 5 L tople vode in se prepričajte, da je enota vodotesna. Temeljito umijte. Priporočamo, da pred vsakim novo izdelavo drozge zamenjate kartušo z ogljem v pokrovu fermentorja, saj pomaga odstraniti morebitne vonjave po fermentaciji.

2. Dodajte 7,5 L vode v svoj fermentor pri 30 °C

3. Dodajte 2,2 kg Turbo sladkorja in dobro premešajte, da se raztopi. (Lahko uporabite tudi beli sladkor ali 2,4 kg (5,3 lbs) dekstroze ali koruznega sladkorja.)

4. Dodajte vrečke s kvasom in hranilnimi snovmi.

5. Nežno vmasirajte vrečko Turbo Carbon in jo nato dodajte mešanici. Dobro premešamo.

6. Fermenter pustite pri sobni temperaturi (približno 18-24 °C (64-75 °F)) 7 dni ali dokler mešanica ne preneha brbotati.

7. Za potrditev, da je fermentacija končana, preizkusite pranje s hidrometrom. Drozga je fermentirana, ko je odčitek SG (specifične teže) pod 990.

8. Zdaj očistite drozgo. Najprej močno premešajte, da odstranite ves plin. Ko se razplini, dodajte Turbo Clear A. Dobro premešajte in pustite stati 1 uro.

9. Med počasnim mešanjem dodajte Turbo Clear B. Nehajte mešati takoj, ko so dodani ves Turbo Clear B. Ne mešajte močno, saj boste zmotili proces čiščenja. Pustite 24 ur, nato previdno odstranite prozorno tekočino za destilacijo.

10. Končati morate z 8,2 L (2,1 US Gal) očiščene vode, pripravljene za destilacijo. Po destilaciji morate filtrirati skozi filter z ogljikovim vložkom.

2. KORAK - DESTILACIJA

Glejte navodila za destilacijo.

3. KORAK – FILTRIRANJE DESTILATA

1. Karbonski vložek pred uporabo 20 sekund izpirajte pod tekočo vodo. S tem odstranimo vse odvečne mineralne soli.

2. Karbonski vložek namestite na držalo filtra, pri čemer pazite, da so penaste podložke nameščene med filtrom in obema koncema vložka. Namestite držalo filtra na vrh posode filtra.

3. Destilirano žganje razredčite na 40 % tako, da dodate 325 ml (11 US fl oz) čiste vode 800 ml (27 US fl oz) zbranega žganja. To je potrebno za pravilno delovanje filtra.

4. Napolnite držalo filtra z destiliranim alkoholom in pustite, da kaplja v posodo filtra.

5. Žganje je zdaj pripravljeno za aromatiziranje z aromami Still Spirits za pripravo vaših najljubših žganih pijač in likerjev.

Zamenjajte kartušo po vsaki seriji. Zamenjajte polietilenske podložke, ko so sploščene in se ne morejo več obnoviti.

 

Če ste se odločili proizvesti 1125 ml (40 ameriških floz) žgane pijače pri vsaki vožnji skozi destilacijsko posodo, boste zbrali 800 ml (27 ameriških fl oz). Temu dodajte 325 ml (11 ameriških fl oz) vode in dopolnite do 1125 ml (40 ameriških fl oz), tako da ostane prostor za aromo. Če uporabljate drugo vrsto filtra, sledite navodilom, ki so priložena filtru

 

4. KORAK - MEŠANJE ŽGANJA IN LIKERJEV

Žgane pijače - Odmerite potrebno količino alkohola in mu dodajte aromo. Uporabite nekaj alkohola, da izperete vrečko ali steklenico. Dobro premešamo in postrežemo

Likerji - Preverite stekleničko z aromo likerja in sledite navodilom. Potrebovali bodo osnovno pakiranje, ki je mešanica sladkorja in modificiranega škroba, ki bo likerju dodala sladkobo in občutek v ustih. Za likerje brez smetane zmešajte kremno osnovo s poljubno potrebno vodo in nato dodajte alkohol. Ponovno dopolnite z vodo do ciljne prostornine.

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Air Still Companion Pack
© 2002-2023 Sfera d.o.o.