OBVESTILO

Zaradi počitnic imamo 29 in 30/4/2024 ter 3/5/2024 zaprto. V tem času lahko naročila normalno oddajate - dobave in osebni prevzemi pa bodo možni šele od ponedeljka, 6.5.2024 dalje.

Hvala za razumevanje.

Prezračevalnik pivine (aerator)

34,99 €
Na zalogi
SKU
mp-op-pk
Aerator - Prezračevalnik pivine

Prezračevalnik pivine

Zrak povzroča neželene učinke praktično v vseh fazah proizvodnje piva. Edini trenutek, ko se lahko zelo kontrolirano in kratek čas dodaja sterilni zrak (brez mikroorganizamov), je pred začetkom fermentacije. Kvas ima namreč dva različna metabolizma. Dokler je na voljo kisik v pivini, se kvas z oksidativnim metabolizmom (potrošnja kisika v pivini) razmnožuje in na ta način nastaja zadostna količina biomase za drugo fazo, ko ni več kisika v pivini. Takrat kvas preide na fermentacijski metabolizem, v katerem uporabi sladkorje in jih pretvarja v etanol, CO2 in ostalo.

S kompletom za prezračevanje priskrbimo pivini dovolj kisika za potrebno količino biomase, potrebne za kasnejšo fermentacijo.

Komplet za prezračevanje pivine sestavljajo:

  • črpalka za prezračevanje, 2 l/min, 2,5 W,
  • "kamen za prezračevanje" iz nerjavečega jekla,
  • filter 0,2 μm,
  • 1 m cevi.

Pred uporabo je priporočeno sterilizirati "kamen za prezračevanje" v vreli vodi.

Opozorilo: ne dotikajte se "kamna za prezračevanje" z golimi rokami. Maščobe na koži lahko zamašijo majhne pore, za to raje uporabite rokavice ali čisto tkanino. Steklenica na sliki ni vključena v komplet.

Navodila za uporabo: Navodila za uporabo

Kratek povzetek:

  • dezinficirajte »kamen« in cevi pred uporabo,
  • v času prezračevanja mora biti «kamen« na dnu tekočine,
  • prezračujte pred ali takoj po dodajanju kvasa,
  • nikoli ne prezračujte vročo pivino, vedno na temperaturi za dodajanje kvasa (20-25°C),
  • čas prezračevanja po lastnih izkušnjah, za začetek predlagamo okoli 30 minut,
  • nikoli ne vlažite sterilni filter.
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Prezračevalnik pivine (aerator)
© 2002-2023 Sfera d.o.o.